پس از شناختن علائم افسردگی در یکی از دوستان یا نزدیکانمان، احتمالا برای ما این سوال پیش خواهد آمد که نحوه تعامل با افراد افسرده چگونه است؟ باید بدانید تشخیص دادن اینکه یک شخص واقعا افسرده است یا خیر کار راحتی نیست اما با این حال شما می توانید سعی کنید به تمام علائم توجه نشان دهید و در صورتی که بیمار خودش بیان کرد که از بیماری افردگی رنج می برد این حرفش را جدی بگیرید.
از جمله کمک هایی که می توانید به عنوان همراه به افراد افسرده کنید تا این دوران بد را پشت سر بگذارند این است که کمی صبور تر باشید و سعی کنید وضعیت آنها را درک کنید.برای دستاورد های کوچک و هر چند ناچیز ـآنها را تشویق کنید.به این نکته در ذهن خودتان واقف باشید که وضعیت پیش آمده برای آنها دست خودشان نیست و چیزی عامدانه اتفاق نمی افتد.
در ادامه این مطلب هر چه بیشتر به نحوه تعامل با افراد افسرده خواهیم پرداخت چرا که محیط پیرامون بیمار و افراد نزدیکی که روزانه با یک فرد افسرده تعامل دارند تا حد زیادی می توانند بر نحوه روند درمانی بیمار موثر واقع شوند و یاری گر باشند.
افسردگی از نگاه دیگران چگونه بنظر می آید؟
اگر هنوز هم در تشخیص این بیماری برای خودتان و یا دیگران مردد هستید، بهترین راهکار این است که با مراجعه به پزشک متخصص نسبت به علائم خود برای تشخیص دقیق تر بیماری خود مراجعه کنید.با این حال همچنان نشانه هایی برای تشخیص بیماری برای شما وجود دارد.
باید بدانید افسردگی تنها یک حس غمگین بودن مقطعی نیست و با گذشت چند روز این احساس از وجود شما نخواهد رفت.در نقطه مقابل احساس افسردگی یک حس بی انگیزه بودن است که می تواند حتی سال ها طول بکشد و بیمار را درگیر کند.
از جمله علائم مشهود بیماری افسردگی می تواند،درگیری با حس اضطراب،حتی بیشتر مضطرب شدن از این احساس اضطراب، جمله های پنیک،تصمیم گیری های کند و بی انگیزه شدن برای زندگی کردن،تمرکز نداشتن، احساس ناتوانی در انجام کار های روزمزه با دلیل و یا حتی بدون هیچ دلیل مشخصی هستند.
نشخوار فکری، از علائم بارز افسردگی در افراد و نحوه تعامل با افراد افسرده
نحوه تعامل با افراد افسرده می تواند اغلب برای اطرافیان دشوار باشد.اما اگر کمی شخص مقابل را درک کنید و سلامت روان او برایتان مهم باشد، می توانید این دوره را پشت سر بگذارید.توجه کنید اگر بیمار در حال گذراندن این دوره با کمک یک پزشک متخصص است، شما هم به گونه ای بخشی از روند درمان او هستید.
یکی از نشانه هایی که در افراد افسرده بروز می کند، وسواس و نشخوار فکری است که تعامل با افراد افسرده را سخت و پیچیده خواهد کرد.در این دوران افسردگی، کنار آمدن و بیان کردن مسائل به بیمار به همان گونه که هستند می تواند دشوار باشد و فرد مداما دچار سوبرداشت از صحبت های ما و دیگران است.
ذهن این افراد شروع به ساختن منفی ترین سناریو درباره خودشان یا دیگران می کند و مقصر همه اتفاقات را خودشان می دانند.همچنین وضعیت های بد تری وجود دارد که در آن فرد رویداد های بی معنی و خنثی را به خودش میگیرد و با آن احساس ناراحتی بیشتری می کند.چیزی که از دید دیگران معنایی ندارد.
باید بدانید در این زمان ها بهترین کمکی که می توانید به آن فرد بکنید این است که بجای سرزنش کردنش بخاطر این افکار، و غیر منطقی دانستن چیزی که دست خودش نیست، ابتدا متوجه باشید که این افکار منفی ناشی از بیماری روحی افسردگی در اوست و پس از آن کمک کنید تا با قرار گرفتن در محیط هایی که این احساس را در وی تشدید نمی کند،احساس اضطراب را از او بگیرید و از نشخوار فکری جلوگیری کنید.
گوشه گیری و قرار نگرقتن در محیط های اجتماعی، از علائم افسردگی
شاید شما هم در اطرافیانتان افرادی را دیده باشید که با وجو اجتماعی بودن در گذشته، در بازه ای از زمان از قرار گرفتن در محیط های اجتماعی دوری می کنند.باید توجه کنید که اگر این فرد برای شما مهم است، این می تواند یک علامت بزرگ از نشانه های بیماری افسردگی باشد . شما با رفتار های درست می توانید کمک کننده او باشید.
سعی کنید پس از شناسایی اینکه دوستتان یا هر فرد ارزشمندی برای شما درگیر بیماری افسردگی شده است، کمک کنید تا جلو اجتماع گریزیش را بگیرد.شرایط و محیط هایی فراهم کنید تا احساس ارزشمند بودن و مفید بودن به او دهد.نحوه تعامل با افراد افسرده برای دیگران می تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد اما باید بدانید همه اینها یک احساسات مقطعی است.
رفتن به ورزش های گروهی، کوهنوردی، دوچرخه سواری و پیادروی گروهی همگی می توانند از فعالیت های سالمی باشند که علاوه بر کمک به فرد افسرده برای قرار گرفتن در یک محیط اجتماعی، باعث ترشح هورمون های شادی آور نیز می شود و با خسته کردن فرد، نشخوار فکری را از بین می برد و باعث می شود تا خواب با کیفیت تری داشته باشد.
مصرف الکل، یک عملکرد دفاعی برای افراد افسرده و نحوه تعامل با افراد افسرده
شاید شما هم در تعامل با یکی از اطرافیانتان که از بیماری افسردگی رنج می برد، متوجه مصرف زیاد از حد الکل شده باشید.الکل هم مانند هر ماده مخدر و اعتیاد آور، می تواند به صورت موقت و لحظه احساس شادابی و سر خوشی را در شما ایجاد کند.اما باید بدانید پس از گذشت زمان و از بین رفتن اثرات آن می تواند روند بیماری افسردگی را سخت تر و طولانی تر کند.
شما به عنوان شخصی که دغدغه نحوه تعامل با افراد افسرده را دارید، باید بدانید که حتی الکل می تواند با داروهای ضد افسردگی فرد افسرده تداخل داشته باشد و اثرات زیان باری به جای بگذارد.همچنین مصرف الکل باعث ایجاد اختلالات خواب می شود. مختل شدن روند خواب، سیکل زندگی افراد را دچار مشکل می کند و باعث ایجاد اختلالات در خلق و خو می شود.
حال اگر باز هم می پرسید که به عنوان شخصی که در تعامل با افراد افسرده دچار سردرگمی هستید چه کمکی می توانید به دوستان خود کنید، یکی از بهترین کمک ها می تواند این باشد که او را به قرار گرفتن در محیط هایی که ممکن است منجر به مصرف الکل شود تشویق نکنید.
سخن پایانی با افرادی که درباره نحوه تعامل با افراد افسرده دغدغه مند هستند
شما باید بدانید که به عنوان یک شخص همراه در مسیر کمک به درمان بیماری افسردگی هر یک از عزیزانتان، بسیار موثر و مهم هستید.با رعایت کردن رفتار های ساده می توانید نقش خودتان را به بهترین نحو اجرا کنید.کافی است که فقط آگاهی خود را نسبت به بیماری افسردگی بالا ببرید تا بتوانید به راهکاری عملیاتی درباره نحوه تعامل با افراد افسرده برسید و کمک کننده باشید.
سرزنش نکردن فرد،درک کردن او، قرار دادن شخص افسرده در محیط های شاد و بدون اضطراب به گونه ای که او را مجبور به انجام کاری نکنید، تلاش برای شناخت علایقش و سوق دادن او به آن علایق، ثبت نام در یک کلاس ورزشی و یا فعالیت گروهی، کوچک نشمردن احساساتی که تجربه می کند و تلاش خود برای قرار دادن خودتان در موقعیتی که او هست برای درک بیشتر، همگی می توانند از راهکار های موثر باشند.
باید بدانید مهم ترین کمکی که می توانید به بیمار افسرده بکنید این است که او را قانع کنید تا حتما برای درمان بیماری افسردگی خود به فکر راهکار هایی باشد و در راستای کمک گرفتن از یک روان شناس مجرب به او کمک کنید تا هر چه سریع تر از این دوران بد عبور کند.